Hug & Link / Edam Architecture Design Group

 

  • Architects

    Edam Architecture Design Group
  • Location

    Sejong Lake Park, Sejong City, South Korea
  • Lead Architect

    Lee, Dong Hoon
  • Client

    Sejong Municipal Government
  • Area

    328.26 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

    Yoon Joon-Hwan

Text description provided by the architects. Sejong Lake Park is the biggest man-made lake in Korea, which has a size of 62 times bigger than a soccer field and mean depth of 3m. The lake park reminds of a painting with adjacent Sejong National Library and Jeon-Wolsan mountain in the background. There are five artificial island, including a festival island for a space for festivals, a water show stage show, a water park island which reminds the beach and an island of ecology wetland and various aquatic plants. Sejong residents enjoy the peaceful break along the promenade and cycling road around the lake.

This is another rest area in the park. The Hug&Link where it has a cafe and exhibition space was created with the concept of linking the culture of communication and hug the nature.

The site is located in the south of the lake. The outdoor spaces and these plans play a role as a bridge between two parks, actively communicating with the surrounding area while providing an open and comfortable place for the users.

The cafe space was made into space with a gable roof overlooking the lake. It resembles the beautiful nature around the lake park and blends into one. Also, timber and gable have an intention of being friendly and welcoming the visitiors. The cafe has a mezzanine floor and the wide-open space toward the lake where you can feel every part of the lake with a warm sunshine.

An exhibition space and office are placed on the first floor adjacent to the pine tree hill. You will find the pine tree hill again as you walk up the stairs along the wall with beautiful pine tree view windows. On the second floor of the cafe, you can also meet this space as a break area in a small forest looking over the lake with a scent of a pine tree and fresh wind.

This place shall be a pleasant place for the visitors as a communication window of various attractions, rest, meet and dream of a better future.

Source : archdaily

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *